spot_img

Takmičenje Schweppes Mixology 2024 okupilo najbolje crnogorske koktel majstore

Schweppes Mixology 2024, takmičenje u pravljenju koktela, i ove godine okupilo je najbolje crnogorske koktel majstore. Zahvaljujući događaju, čiji je domaćin bila kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, istinski zaljubljenici u bartending imali su priliku da predstave svoje originalne recepture, vodeći nas kroz svijet miksologije prožet najraznovrsnijim ukusima.

spot_img

Ovoga puta izazovu su najbolje odgovorili Luka Popović (El frutto de la primavera), Marko Dragić (Mexicano) i Rajko Dragaš (Tanaka).

Oni su po mišljenju stručnog žirija, koji su činili Juraj Kozma – vlasnik Bar culture iz Beograda, Nikola Merdović – predsjednik Udruženja barmena Crne Gore i Dejan Živkovski – predsjednik Udruzenja somelijera Srbije, uspjeli da na najoriginalniji način smiksaju Long drink, koristeći jedan od prepoznatljivih i osvježavajućih ukusa Schweppes-a (Bitter Lemon, Tonic Water, Tangerin i Pink Mix), kao i alkoholna pića iz bogatog portfolija kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

Osim ukusa, mirisa i izgleda koktela, žiri su oduševili i tehnikom pripreme, prezentacijom i kontaktom s publikom, što im je donijelo ubjedljivu pobjedu i plasman na regionalno takmičenje koje će sredinom maja biti održano u Beogradu.

Pobjednika balkanskog finala očekuje sedmodnevno putovanje u London i prilika da unaprijedi svoje vještine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.

-

Takođe, najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO