NaslovnicaRaportTakmičite se sa prijateljima i zajedno prepješačite 78 milijardi koraka na Samsung...

Iz iste kategorije

Takmičite se sa prijateljima i zajedno prepješačite 78 milijardi koraka na Samsung Health aplikaciji

 

Group Challenge[2] opciju korisnici će moći da koriste unutar Together odjeljka aplikacije Samsung Health, nakon kreiranje grupe čiji članovi će se potom takmičiti u tome ko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili ko će prvi dostići zacrtani broj koraka. Ova mogućnost ne zahtjeva da i drugi učesnici nužno imaju instaliranu Samsung Health aplikaciju na svojim pametnim uređajima, pa tako korisnici lako mogu pozvati svoje prijatelje, porodicu ili kolege na zdravi izazov.

 „U našoj ubrzanoj svakodnevici, a pogotovo u trenutnim okolnostima međusobne udaljenosti, ostati u dobroj kondiciji i očuvati zdravlje nije nimalo lako. Iz tog razloga ćemo nastaviti nadogradnju Samsung Health aplikacije dodatnim opcijama, kako bi našim korisnicima pružili kvalitetnu digitalnu platformu za zdraviji život“, izjavio je TaeJon Jay Yang, potpredsjednik i direktor odjeljenja za digitalna zdravstvena rješenja u kompaniji Samsung Electronics.

 Izazov kao prava motivacija

Podaci prikupljeni sa aplikacije Samsung Health pokazuju da korisnici koji učestvuju u izazovima pređu 22 odsto veće udaljenosti od prosječnih, što pokazuje da je takmičenje najbolja motivacija za održavanje kondicije. Uz Group Challenge, korisnici već sada imaju pristup opcijama kao što su 1:1 challenge za pozivanje na izazov u dvoje, kao i Global Challenge za takmičenje sa korisnicima iz cijelog svijeta. Najnoviji dodaci omogućuju korisnicima da budu administratori više kreiranih izazova istovremeno, odnosno takmiče se sa više prijatelja nezavisno jedni od drugih.

 Zdravlje na višem nivou

Od kada je aplikacija lansirana 2012. godine, Samsung Health značajno je proširio svoje mogućnosti različitim zdravstvenim, wellness i kondicionim programima, kao i brojnim stručnim video zapisima i opcijama za praćenje spavanja, otkucaja srca i krvnog pritiska. Samo u 2020. godini, aplikaciju je koristilo preko 200 miliona ljudi, a u prošloj godini korisnici su sveukupno sagoreli 3 milijarde kalorija i napravili 78 milijardi koraka. Radi poređenja, navedeni broj koraka jednak je udaljenosti između Sunca i Zemlje koju su Samsung korisnici prošetali čak 200 puta. 

 

[1] Dostupnost zavisi od tržišta.
[2] Zahteva minimalno Android M verziju operativnog sistema.

Nedavno objavljeno