TAMARA SAVIĆEVIĆ I ALEKSANDAR KAPISODA: Voljeli bismo da imamo veliku familiju

“Rođenje kćerke Aleksandre najljepše je što nam se do sada dogodilo, a vjenčanje je bilo kruna svega”, saglasni su novopečeni supružnici u prvom zajedničkom intervjuu za Graciju

Razgovarao Danilo Brajković
Foto Maja M Photography/Irena Weddings/privatna arhiva

Aleksandar Kapisoda i Tamara Savićević maksimalno uživaju u darovima koje im je namijenio život. Crnogorski fudbaler, koji je trenutno član tajlandskog kluba Thai Honda FC, i njegova izabranica, u našoj javnosti poznata i kao kćerka Dejana Savićevića, predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, prvo su se ostvarili u roditeljskoj ulozi, dobili su kćerku Aleksandru, a nedavno su izgovorili i sudbonosno – da. U intervjuu za Graciju, novopečeni supružnici ponosno ističu da je rođenje Aleksandre najljepši početak stvaranja velike familije, koju će podizati na vrijednostima kojima su učeni, uz obostranu ljubav, slogu i poštovanje, a bez eksponiranja privatnosti.

Tamara, nakon što su se stišali strast i euforija, koje emocije naviru kada se prisjetite oba datuma? Da li riječ o najljepšim životnim trenucima?
– Svakako da je rođenje Aleksandre najljepše što nam se do sada dogodilo, a vjenčanje je, na kraju, bilo kruna svega. Kod nas je redosljed bio malo drugačiji zbog okolnosti koje su nas okruživale i Aleksandrovog boravka vani više od 11 mjeseci godišnje, ali sve je na kraju ispalo dobro. Nekako se sve desilo na najljepši mogući način i išlo je svojim tokom. Pokušavamo da svakog dana uživamo koliko možemo uz kćerku, a naravno da su ta dva datuma obilježila sve na drugačiji način.
Prva prinova u vašem domu zaslužuje da se, prije detaljnije priče o vjenčanju, pažnja usmjeri ka njoj. Kako protiču prvi mjeseci u ulozi roditelja i jeste li već spoznali sve čari tih magičnih trenutaka?
– Sve je podređeno njoj, u svakom smislu. Unijela je radost u naš dom tako da i obaveze i posao uz njen osmijeh lakše protiču. Oboje bismo voljeli da imamo veliku familiju, tako da je Aleksandra samo najljepši početak.
Tamara, majčinstvo probudi i ona najdublja osjećanja, neuporediva sa bilo čim. Jeste li to osjetili na koži nakon što ste prvi put ugledali kćerku i da li u tom trenutku zaista sve dobija puni smisao?
– Nema dirljivijeg i emotivnijeg trenutka od onog kada žena postane majka. Nisam mogla da zamislim da će ova uloga toliko da me ispuni i usreći.
Prvi dani za novopečene majke, po svjedočenju mnogih koje su bile na Vašem mjestu, ujedno su i najljepši i najizazovniji. Da li ste ih dočekali spremni i po čemu ćete ih najviše pamtiti?
– Majčinski osjećaj sve čini lakšim. To me čini jakom, zbog nje i idem na spavanje i ustajem ujutru srećna. Svaki dan sa kćerkom je novo iskustvo i najviše uživam dok je dojim. Ta toplina i povezanost majke i djeteta ne može da se poredi ni sa čim.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 172, 6.12.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...