spot_img

Tašna odaje vaš karakter

Simboli ženstvenosti nisu samo visoke pete, čarape ili ruž za usne. Tašna je ultraženstveni aksesoar koji u sebi čuva kompletan svijet i dušu žene, kako oblikom i veličinom, tako i sadržajem

spot_img

Zapitate li se kako muškarci nemaju potrebu da nose sa sobom hiljadu stvari, nego su im pri izlasku iz kuće dovoljni novčanik u jednoj i ključevi u drugoj ruci? A mobilni telefon u džepu pantalona. Ovo je samo jedna od milion davnašnjih razlika između žene i muškarca. Saznajte nešto više o sebi na osnovu ovog modnog dodatka koji svakodnevno koristite

Minijaturna tašna: Žena koja koristi ovakav tip tašne, bolje rečeno – tašnice, najčešće voli urednost i preciznost, rafinisana je u oblačenju i veoma sigurna u sebe. Iz čega proističe tolika njena sigurnost? Iz činjenice da u tako maloj torbici ima vrlo malo prostora, to je minimum neophodan za osnovne stvari: novčanik, ključevi, ruž za usne i možda još neka sitnica. Ženi koja voli torbice ne treba mnogo da bi bila zadovoljna i sigurna.

Ogromna tašna sa kaišem: Ovakve tašne nazivaju se još i “poštarske” i najčešće se nose sa kaišem ukoso preko grudi, jer se na taj način njihova, ne tako mala, težina bolje rasporedi te ju je lakše nositi. Obično su te ogromne tašne ispunjene najraznovrsnijim sadržajem, svim mogućim predmetima: uz mobitel obavezno ide i punjač, ne mogu da nedostaju četkica i pasta za zube, nije dovoljan jedan novčanik – uz njega ide poseban, samo za sitniš, ključevi od kuće i auta, ali i od vikendice (ukoliko slučajno zatreba), kancelarije (ako stigne prije ostalih na posao), maminog stana… Dosad ste shvatili da je osoba koja odabere ovakav tip tašne uvijek pomalo zabrinuta i nesigurna, te da njena sigurnost raste sa brojem stvari koje ima uz sebe. Ovakvoj osobi se nikada neće desiti da na odmor krene u “5 do 12”.

Velika tašna sa ručkama: U odnosu na poštarsku tašnu, ovakva je mnogo nezgodnija za nošenje ali je omiljena kod žena koje žele da budu primijećene. Dakle, koriste je da bi njome privukle pažnju, a ne zbog njenih osobina. Velika torba im se samo sviđa i nije uvijek obavezno puna korisnih predmeta. Suprotno tome, njen sadržaj je najčešće potpuno isti kao kod minijaturne. Ali je veoma efektno koračati uz lagano njihanje tašne tih dimenzija i, najvjerovatnije, jarkih boja. Ovaj model tašne čest je izbor holivudskih glumica poput Džulijen Mur, Kejti Holms, Penelope Kruz ili Liz Harli. Žena koja je voli pomalo je egzibicionista i ekstrovertna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nonnihb Handbags (@nonnihb)

-

Tradicionalna tašna sa dugom ručkom: Sjećate li se tašni iz 70-ih, prilično banalnog izgleda? Povremeno ih nanovo otkrivaju najmlađe pripadnice ženskog pola. Nisu ih odabrale one naročito smjele, naprotiv, u njima ima dovoljno prostora ali oku baš i ne pružaju neki ugođaj. Skoro su neprimjetne i uz elegantnu ili sportsku odjeću. Služe samo za ono čemu su namijenjene – da u njih stavite najpotrebnije kada izađete iz kuće. Ko voli ovakve tašne ne voli rizikovati, pa ni sa odjećom, ali je takva osoba često sigurna u sebe i nema potrebu da ikom išta dokazuje.

Ranac: I na kraju, ranac, otkriven proteklih godina i nikada neprevaziđen od strane mnogih žena, iako skoro sasvim izostavljen iz modnih trendova. Njegova praktičnost, mnogobrojnost manjih i većih džepova, učinila je da ga koriste mladi i oni manje mladi. Razlikuje se od megatorbe po tome što ga najčešće nose osobe koje žele da pokažu svoju najinfantilniju stranu. Žena koja voli rance i nosi ih uvijek, uz svaki tip garderobe, ne želi da odraste, kod nje pronalazimo tzv. “Petar Pan sindrom”.

 

GRACIJA 27/2014.

Priredila Snežana Crkvenjaš

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO