Nedavno objavljeno

“TEČE TARA” – novi spot KIC POP HORA

Spot je sniman na nekoliko lokacija, a motivi su, uz rijeku Taru, poznati mostovi iz različitih perioda izgradnje države koji su simboli svog vremena i slobodarskog duha crnogorskog naroda: most na Đurđevića Tari, Željeznički most na Maloj rijeci i jedan od najvećih neimarskih poduhvata 21. vijeka – most Moračica. Spot donosi i priču o dječaku kojeg slavna partizanska prošlost, junaštvo predaka, rijeka i djetinjstvo inspirišu da postane graditelj mostova.

Pjesmu je KIC POP HOR, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem i solistkinjom hora Tamarom Pavićević, snimio u muzičkom studiju “Adrenalin” Boba Stanišića u Podgorici. Reditelj je Gojko Berkuljan, a spot je rađen je u produkciji “Media Solution” koju potpisuje Vladimir Cvijetić. Nepoznati su autori muzike i teksta za ovu pjesmu, vokalni aranžman je uradio Saša Barjaktarović, a instrumentalni Saša Gajić.

Autorka scenarija je Sandra Vujović, a u spotu uloge tumače Vuk Radojević i Nemanja Dragović. Direktorica ovog projekta je Snežana Burzan, menadžerka hora.

Prijatelji projekta su: Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Organizacija za prava autora muzike – PAM, JU KIC “Budo Tomović”, NVO Kutak, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Ministarstvo saobraćaja Crne Gore, Zavod za metrologiju Crne Gore, Komisija za tržište kapitala, JP Aerodromi Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kompanije CRBC i Nekretnina.me.

Predpremijeru, praćenu burnim aplauzom, ovaj spot je doživio u ponedjeljak, 16. decembra na svečanoj državnoj akademiji “Slobodna je Crna Gora” u CNP-u, kojom je obilježena 75-togodišnjica oslobođenja Crne Gore.

Dodajmo da je oko 40 članova hora za dvije i po godine postojanja priredilo više od 50 koncerata, a od toga 22 iz serijala “Bez dileme – antifašizam”, kako u zemlji tako i u regionu, u Beogradu, Sarajevu i Prijepolju, a podsjetimo da su prošlog 29. novembra promovisali svoj prvi spot “Bilećanka”.

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti