The Body Forever

spot_img

The Body Forever često se moglo pročitati u američkim tabloidima kada je u pitanju Ela Mekferson, supermodel još od vremena kada ju je Đani Versače stavio na Olimp nedostižnih božanstava, zajedno sa Naomi Kembl, Lindom Evanđelistom, Kristi Tarlington, Sindi Kraford… I kada je 1989. godine osvanula na naslovnici magazina Time. Nakon toga je 185 cm visoka Australijanka usvojila nadimak The Body, a potom je postao i njen zaštitni znak. Nikada nije krila da je veoma disciplinovana i posvećena, da iza njene mladolikosti i savršene linije stoje odricanje, rad na sebi i mnogo utrošenog novca i vremena. Rođena u martu 1964. godine, Ela kaže da su za njen besprijekoran izgled, osim gena, zaslužni – uravnotežena ishrana, suplementi, vrhunski preparati za njegu, redovna fizička aktivnost na otvorenom, meditacija, limfna drenaža…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Ako znate da se smijete, sve će biti OK

Ela je oduvijek prava radoholičarka, nije prestajala s aktivnostima ni tokom trudnoća (iz veze s Arpadom Busonom ima dva sina), osjećala se dobro i nije vidjela niti jedan razlog za neaktivnost. “Kada me pitaju koja je tajna mog izgleda, odgovorim da su to dvije prekrasno proživljene trudnoće. Ne namjeravam da se uljepšavam pomoću skalpela estetskog hirurga. Nikada to neću učiniti. Botoks sam probala, ali više mi se sviđa dobra antiage krema. Skoro svakodnevno vježbam, a kada previše jedem, odem na višesatno jahanje i potrošim višak kalorija. Kada pređete četrdesetu najvažnije je biti vedar i nasmijan, mnogo više nego paziti na odjeću. Ako se znate smijati, sve će biti u najboljem redu. Ni ja se ne osjećam uvijek lijepom, pogotovo kad stavim naočare i pažljivo pogledam lice u ogledalu. Zato nije loše što ne vidim dobro bez naočara, jer mi iz daljine sve izgleda mnogo ljepše”, izjavila je prije desetak godina Ela, koja sada obožavaocima na društvenim mrežama vrlo rado dijeli savjete o njezi i odgovara na pitanja o tome kako održava mladolik izgled. Objavljuje fotografije i snimke različitih tretmana, često naglašavajući da sve počinje – iznutra, kao i da koristi alkalizovane suplemente brenda WelleCo, čija je kreativna direktorica i jedan od osnivača.

“Mnogi tvrde da je doručak najvažniji obrok, slažem se s tim, ali važno je kada ćete ga pojesti. Meni je važno da probavi ostavim dovoljno vremena za odmor, zato povremeno praktikujempost, koji je dokazano koristan za zdravlje. Ako sam prethodno veče kasnije jela, ujutro neću žuriti s doručkom, odložiću ga do iza podneva. Inače dan započinjem ispijanjem čaše mlake vode u koju dodam limunov sok”, kaže Ela, koja dnevno pije oko tri litre vode, a u čijoj ishrani su najzastupljeniji povrće, ribe, jaja, sir s orasima, tahini… Ne pije, ne puši, svakodnevno vježba na otvorenom, meditira, a kaže da svježinu kože održava plivanjem u hladnoj vodi. Osim toga, Ela naglašava da su limfna drenaža i piling neizostavni u njenoj skincare rutini kako bi koža bila zdrava i imala prirodan sjaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Pomirite se sa sobom

Tokom godina Ela je shvatila šta joj je važno, više ne mora eksperimentisati, ne trebaju joj lijepa haljina, šminka ili fantastična frizura kako bi se osjećala dobro. Kaže da ima najveću kolekciju džinsa na svijetu, uskih, širokih, zvonastih farmerki koje nosi i s elegantnim cipelama s visokom potpeticom i s baletankama i čizmama. U džinsu se osjeća najugodnije. “Ali, te stvari naučiš s vremenom. Na poslu su mi pomagali najbolji frizeri, šminkeri, stručnjaci za svjetlo, fotografi, što je važno da izgledate lijepo na televiziji i u novinama. To sve je dio profesije, da pružite najbolje izdanje samog sebe. Ali, u svakodnevnom životu nije tako. Nastojim da živim i budem što jednostavnija. I ja često pogriješim u odabiru odjeće, kao da je to važno. Niko nije umro zbog pogrešne haljine. Najvažnije je da prihvatite život s vedrinom i lakoćom, da se pomirite sa sobom. Jedini savjet koji se usuđujem dati drugim ženama je da treba raditi na sopstvenom karakteru.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Priredila S.C.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO