Nedavno objavljeno

Tragedija koja je obilježila život Rodžera Federera

Život Rodžera Federera obilježila je velika tragedija, a slavni teniser i posle mnogo godina sa suzama u očima prića o svemu.

Naime, prije tačno 18 godina dogodila se tragedija koja je zauvijek obilježila život slavnog tenisera. Na spomen svog tragično preminulog trenera Piter Kartera, Rodžer i dan danas ne može da zaustavi suze. Ovaj Australijanac oblikovao je karijeru Švajcarca na startu. On je najzaslužniji što je Rodžer od nervoznog i nesigurnog momka postao nepobjediva mašina.

Za bekhend kom se divi teniski svijet zaslužan je upravo Karter. On je nagovorio Rodžera da umjesto dvoručnog igra jednoručni, navodi “Kurir Sport”.

Nažalost, njihova saradnja prekinuta je na samom usponu Federera ka vrhu, saobraćajnom nesrećom koja je veoma potresla tenisera 2002.

A koliko ga i posle mnogo godina boli to što Pitera više nema dokaz je i inervju za CNN u kojem se Švajcarac iskreno rasplakao kada mu je novinarka postavila pitanje vezano za njegovog nekadašnjeg trenera.

Piter je bio jako bitna osoba u mom životu, on me je naučio svemu. Zbog njega sam bio igrač kakav sam sada. Koliko mi samo fali. Nadam se da bi bio ponosan sa sve što sam postigao – rekao je Federer i zaplakao pred kamerama.

Federer je za Piterovo smrt saznao tokom turnira u Torontu. Bio je potpuno slomljen.

Nikada nijesam bio toliko uznemiren. Izletio sam iz hotela i počeo da plačem i vrištim. Nije htio da budem neostvaren talenat. Kada je umro, to je za mene bio poziv, počeo sam da treniram još jače i jače – otkrio je u intervjuu Federer.

Piterova supruga Silvija dugo se borila sa opakom bolešću, a kada je uspjela da pobijedi rak suprug je hteo da to proslave na poseban način. Odlučili su da odu na jedno romantično putovanje, a Federer im je pomogao u izboru. Preporučio je Južnoafričku Republiku. Par je jedan dan krenuo u obilazak nacionalnog parka u Johanesburgu i tada se dogodila tragedija. Njihov džip je probio ogradu mosta i pao u rijeku. Karter je na mestu poginuo.

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti