Tužna sudbina Vesne Pećanac: Poslije smrti supruga Živka Nikolića pala u depresiju

Glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama, ali je onda doživjela porodičnu tragediju koja je uticala na to da u sebi “više nema radosti”.

Iako je voljela svoju profesiju i to često isticala, Vesna je spletom životnih okolnosti napustila glumu.

Naime, nju je za kratko vrijeme pogodilo više porodičnih tragedija: prvo je izgubila muža, poznatog reditelja Živka Nikolića, da bi potom preminuli i njeni roditelji. Nakon ovih gubitaka, Vesna je pala u duboku depresiju.

“U vrijeme bombardovanja Živko je iščilio. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti”, ispričala je jednom prilikom.

“Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život”, prisjetila se glumica.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...