U 58. godini preminula Keli Preston

Supruga Džona Travolte izgubila bitku s bolešću

“Slomljenog srca vam javljam da je moja prelijepa supruga Keli izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz ljubav i podršku mnogih. Provešću neko vrijeme s našom djecom koja su ostala bez majke pa mi oprostite ako u narednom periodu ne čujete ništa o nama. Znajte da osjećam vašu ljubav u sedmicama i mjesecima pred nama, dok pokušavamo da zacijelitmo naše rane”, napisao je Džon Travolta na svom Instagram profilu. Glumac je naglasio i da će zauvijek biti zahvalan doktorima i medicinskim sestrama u Centru za liječenje raka u Hjustonu, kao i ostalim bolnicama koje su im pomogle. Zahvalio je i svim prijateljima koji su bili uz Keli.

Keli Preston je rođena 13. oktobra 1962. u Honoluluu na Havajima. Otkrio ju je modni fotograf kada je imala 16 godina, a prva audicija bila joj je ona za ulogu Emeline u filmu Plava laguna, koju je umjesto nje dobila Bruk Šilds. Studirala je glumu na Univerzitetu Južna Kalifornija, a karijeru je započela 1985. prvom glavnom ulogom u filmu Mischief, nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim emisijama, uključujući For Love and Honor.

Od 1985. do 1987. bila je u braku sa glumcem Kevinom Gejdžom. Džona Travoltu je upoznala 1987. tokom snimanja komedije The Experts, a vjenčali su se u septembru 1991. godine. Imali su troje djece, 20-godišnju Elu, devetogodišnjeg Bendžamina i sina Džeta koji je preminuo 2009. godine.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...