Upoznajte sebe kroz natalnu kartu

Skeptici ili ne, nakon što čujemo protumačenu natalnu kartu, ipak moramo priznati nevjerovatnu preciznost u opisu našeg karaktera i života

Karakter, sudbina, naše sklonosti, strahovi, životni usponi i padovi, partneri, ljubavi i još mnogo toga je zapisao u djeliću neba koji se smrzne u trenutku našeg rođenja. Taj smrznuti dio neba astrologija zove se natalna karta ili karta rođenja. Skeptici ili ne, nakon što čujemo protumačenu natalnu kartu, ipak moramo priznati nevjerovatnu preciznost u opisu našeg karaktera i života. Mnogima vjerovatno nije jasno kako, mnogi možda s nevjericom gledaju na to, ali niko ne može osporiti energiju koju smo uzeli od neba na rođenju i koja je odredila naš životni put.

Natalna karta je najbolji način da upoznate sebe, da shvatite zašto se baš vama dešavaju određene stvari, određeni ljudi. To je jedinstvena prilika da da se pripremite na stvari koje vam dolaze i da budete korak ispred samog sebe.

12 znakova, 12 kuća, 10 planeta i njihovi aspekti čine od nas ljude kakvi jesmo i sudbinu koja nam je predodređena.

Dvanaest polja zodijaka

Dvanaest kuća zodijaka predstavlja dvanaest životnih polja. Način na koji se poređaju u trenutku rođenja govori o toku i senzibilitetu našeg života, našem karakteru, sklonostima i svim drugim stvarima koje će nas pratiti na životnom putu. Kratko ćemo se upoznati s onim što nam svaka kuća poručuje.

Prva kuća ili ascedent je ono što mi jesmo, kuća našeg identiteta, lice koje nosimo i način na koji nas drugi vide. Ukazuje na naš pristup životu, pogled na svijet i na ono što je bitno u karakteru pojedinca.

Ukoliko nas interesuju naše vrijednosti ili mogućnost zarade, naši resursi i talenti, osjećaj sopstvene vrijednosti, druga kuća će vrlo precizno odgovoriti na to pitanje. Znaćete koji je najbolji način da dođete do novca, otkrićete talente za koje niste ni znali da ih imate i upoznati sopstveni sistem vrijednosti.

Treća kuća se odnosi na sve oblike komunikacija (kratka putovanja, pisanje, govor), ali će vam reći i koliko ste sposobni da prihvatite nove ideje i po kojem obrascu funkcioniše vaš um. Koga imate za braću i sestre i sa kakvim komšijama živite.

Kakvi uistinu jeste, iz kakve porodice dolazite i kako izgleda dom vaše duše je tumačenje četvrte kuće zodijaka. Ona predstavlja naš korijen, naše roditelje, privatni život i naše subjektivno Ja.

Sva vaša zadovoljstva, ljubav, djeca,vaša dobra sreća i kreativnost leže u petoj kući. Kroz nju možemo vidjeti koliko smo kreativni, kako volimo i imamo li sreće u ljubavi ili u kartama.

Šesta kuća je kuća svakodnevnog života, kuća zdravlja i bolesti, kuća posla i profesije kao i mjesto koje ukazuje na sposobnost prilagođavanja osobe i njeno nesvjesno Ja.

Descedent ili sedma kuća jedna je od interesantnijh kuća horoskopa jer će vam upravo ona otkriti sve nedoumice vezane za budućeg partnera, brak, zajednički život, kao i na ono što vam najviše nedostaje obzirom da se nalazi nasuprot ascedentu. Takođe simbolizuje sve poslove sa javnošću i način na koji javnost prihvata osobu.

Osma kuća je okultna. U njoj žive sve naše tajne želje, snovi i strahovi. Ona govori koliko smo seksualni, koliko smo regenerativni i koliku podršku dobijamo od drugih. Zajedno sa šestom kućom ukazuje na vrste oboljenja kojima smo skloni.

Čast, suština, status i Bog žive u devetoj kući. Označava i naš odnos prema religiji, naše etičke stavove, viši um i superego. Vlada visokom školom, dalekim putovanjima, drugim običajima i kulturama, strancima i našim odnosom prema njima.

Deseta kuća predstavlja zenit, vrhunac neba, naš uspon i vrhunac života. Ukazuje na ambicije, profesiju, reputaciju, karijeru, oca i sve autoritete. Po položaju desete kuće možemo vidjeti kako nas drugi vide i vrednuju.

Koliko ste sposobni ostvariti društvene i prijateljske veze reći će vam jedanaesta kuća. Predstavlja polje društvene svijesti, polje penzije, ali i svih stvari nad kojima nemate puno kontrole. Njen položaj govori šta je to što u životu najviše želite.

I posljednja, ali ne manje važna, dvanaesta kuća je ostava horoskopa, kuća podsvijesti, završetka, svih problema sa kojima ne želimo da se suočimo. Ukazaće vam na hendikepe, ograničenja, tajne, tugu, patnju, izolovanost i mjesta izgnanstva. Otkriće vam istinu o pravoj prirodi, najdubljim željama kao i karmičkim dugovima koje treba da platimo.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...