UREĐENA ZELENA POVRŠINA- POKLON PODGORIČKE BANKE GRAĐANIMA GLAVNOG GRADA

U želji da, nakon ukidanja privremenih mjera ograničenja kretanja,građani imaju još jedan lijepo uređeni kutak i mjesto za predah u prirodnom ambijentu, Podgorička banka donirala je sredstva za uređenje zelene površine u Bulevaru revolucije u Podgorici.

Ova donacija nastavak je društvenoodgovornog angažovanja banke u oblasti brige o životnoj sredini i ozelenjavanja prostora. Banka je ranije donirala 150 sadnica za ozelenjavanje dijela Njegoševog parka koji je stradao u požaru, kao i za nekoliko drugih parkova u Podgorici, dok je nedavno izdvojila novčana sredstva za uređenje botaničke bašte Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Uređenje površine od 3316m2 u Bulevaru revolucije, obuhvatiloje zemljane radove, izgradnju i nasipanje staze za šetnju kao i sadnju ukrasnog drveća, dekorativnog žbunja i žive ograde koje je realizovalo preduzeće “Zelenilo”.

Kako bi zeleni kutak bio kompletan postavljene su i klupe za odmor naših sugrađana kao i korpe za otpatke da bi zelena površina bila čista i uredna u svakom momentu.

Vrijednost donacije koju je banka izdvojila za ovu namjenu je 6000€.

Ozelenjavanje površina nije samo korisno građanima ili lijepo za vidjeti. Zelene površine utiču na mikroklimatske prilike u gradu, pa je ova donacija još jedan doprinos banke prijatnijem življenju i boravku u ovom dijelu grada.

Ovim putem banka želi da zahvali radnicima preduzeća “Zelenilo” koji su, i u danima otežanih uslova za rad, na vrijeme i kvalitetno realizovali projekat.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...