spot_img

Uručene Nagrade „Power Women 2023

spot_img

Sinoć u Podgorici uručene Nagrade „Power Women 2023“ Internacionalna konferencija ženskog preduzetništva koje se održavaju od 18. do 20. maja u Podgorici, sinoć su proglasili najbolje preduzetnice, menadžerke i žene koje daju doprinos razvoju ženskog preduzetništva, te onima koje u preduzećima podržavaju porodicu, kao i uspješnim ženama zastupljenim u svim profesijama ličnog rada, stvaralaštva i razvoja.

Konferencija Moć Žene održava se od 2013.godine, to je poseban dan za svaku preduzetnicu slavi se od 2001. godine svugje u svijetu i to treći petak mjeseca maja. Na taj dan se ženi preduzetnici daju priznanja, dodjeljuju nagrade i pohvale. Mi smo na taj dan dodjelili nagrade uspješnim preduzetnicama i ženama koje daju doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Crnoj Gori, kao i uspješnim ženama iz Regiona i Evrope. Nagrade Power Women 2023 uručila je dr Evelina Parvanova, predstavnica njemačke Zanatske Komore Koblenc.

Nagrađene su:

  • Branka Otašević, Crnogorsko narodno pozorište Podgorica, Crna Gora
  • Mersija Kurpejović, Amela i Fahreta Tahirović Moderna DOO Rožaje, Crna Gora
  • Vesna Kljajić Udruženje preduzetnica Crne Gore Podgorica, Crna Gora
  • Branka Čvorović RTV Budva/Organizacija žena Budva, Crna Gora
  • Tanja Anđelković, Radio S Beograd, Srbija
  • Sanija Murati, Savjetnička kuća za žene NVO Lady Priština, Kosovo
  • Medina Tiganj,Cortado DOO Berane, Crna Gora
  • Milica Rajković, Profesorica, prevoditeljica, preduzetnica Podgorica, Crna Gora
  • Tatjana Šćepanović “Economic Team” DOO Podgorica, Crna Gora

Inače, višednevna konferencija okupila je oko 50 učesnica iz Srbije, Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Ukrajine i Crne Gore, a glave teme su savremeno poslovanje, izazovi na različitim poljima poslovnog i privatnog života, podrška donosioca odluka ženskom preduzetništvu, i dr. Cilj konferencije je i umrežavanje zemalja Zapadnog Balkana i Turske, Istočne Evrope sa zemljama Evropske unije. Organizatori Internacionalne konferencije ženskog preduzetništva su Udruženje preduzetnica Crne Gore i Neformalna balkanska mreža žena u saradnji sa njemačkom Zanatskom komorom Koblenz i Organizacijom njemačke privrede SEQA. Projekat finansira njemačko Savezno ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj BMZ.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO