Uspješna godina

Za glumca Đorđija Tatića koji svoj profesionalni rad veže za dva grada, rodni Kolašin i Podgoricu, ovu godinu obilježili su brojni projekti i značajne nagrade. Najznačajnija – nagrada za najboljeg glumca Internacionalnog festivala antičke drame održanog u Velesu za ulogu Agamemnona u predstavi Ifigenija, u režiji Zorana Rakočevića, koja je realizovana u koprodukciji Centara za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja i kolašinske NVO Korifej.

Plodan život predstave počeo je prošlog decembra u Sarajevu, na Danima Jurislava Korenića, da bi prvi uspjeh postigla na prištinskom teatarskom festivalu PTF, sa koje su se vratili sa dvije nagrade, za najbolju predstavu i najbolju epizodnu ulogu koju je dobila Jelena Đukić. U predstavi su igrali i Muamer Kasumović, Petar Novaković i Anđelija Rondović, kao i studenti FDU Cetinje iz klase profesora Branimira Popovića, Una Lučić i Ognjen Sekulić.
“Ovog ljeta smo realizovali još jedno izdanje festivala Korifej, koji se održava u Kolašinu. Bilo je to jedno lijepo i dugo izdanje festivala sa puno publike i novih sadržaja. I već se spremamo za deveti Korifej.”

U julu je premijerno prikazana i predstava Pisma, u kojoj je Tatić takođe igrao sa koleginicom Jelenom Đukić. Novo prikazivanje očekuje se u novembru, a nakon toga počinju brojna planirana gostovanja.
“Nakon premijere Pisama desila se lijepa saradnja sa Mionom Cvijović, rad na njenoj predstavi – doktoratu, a onda i sa filmskim rediteljem Stefanom Radovićem na njegovom diplomskom filmu. Ljeto je prošlo nekako radno, lijepo… Koleginica Anđelija Rondović i ja već duže gostujemo sa našim programom poezije. Ne često ali se radujemo svakom nastupu, uostalom kao svakom igranju predstava.”
Dobar dio radnog angažmana Đorđije je posvetio radu u kolašinskom Centru za kulturu u kojem je ove godine, kako kaže, mnogo življe. “Sa mnogo raznovrsnih programa i sadržaja, pozorišnih, filmskih, književnih, likovnih, za djecu, mlade, malo starije, najstarije. Partnerstvo između Ministarstva kulture, Centra za kulturu Kolašin, opštine Kolašin i Korifej teatar bilo uspješno, pa nastavljamo, nadam se u jačem ritmu.”

Foto Privatna arhiva

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno