Vakcinacija pitanje očuvanja ekonomske stabilnosti, privrede i razvoja naše zemlje

spot_img

Zaposleni u ljudskim resursima u Luštica Bay Aleksandar Merdović, koji se danas vakcinisao, kazao je da taj čin smatra odgovornim prema zajednici i društvu.

„Osjećaj je dobar i olakšavajući. Vakcinacija je jako bitna i to je doprinos zajednici u cjelini, našoj zemlji, našoj destinaciji i okruženju kojem gravitiramo. Smatram da je ovo veliki iskorak za sve nas i odgovornost prema svima nama. Dok god Svjetska zdravstvena organizacija i naš Institut za javno zdravlje to nalaže, treba da se pridržavamo propisanih mjera i uvijek poštujemo stav struke. Iako sam se vakcinisao, nastaviću da se pridržavam svih epidemioloških mjera. Kada je koronavirus u pitanju treba biti ozbiljan i odgovoran“, jasan je Medrović.

Menadžerka korporativnih komunikacija i društveno odgovornog poslovanja u Luštica Bay Maša Radulović, rekla je da su, nakon više od godinu pandemije, pred nama i dalje izazovi, a turistički radnici, kako smatra, imaju posebnu odgovornost da učine više, kako bi Crna Gora nastavila da bude privlačna destinacija i u uslovima pandemije, i nakon nje.

„Upravo zbog toga, Luštica Development je radila na stimulisanju procesa vakcinacije svih zaposlenih, cijeneći posebnu poslovnu, društvenu i na kraju ljudsku odgovornost. Uz logističku pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore, veliki broj zaposlenih, ukljućujuci i menadžment kompanije, se vakcinisao i sada smo bliži kreiranju sigurne destinacije za sve naše posjetioce, turiste, goste i vlasnike nekretnina“, istakla je Radulović.

Kazala je da smo na početku možda čak i uspješnije sezone nego što smo svi očekivali i „ne smijemo učiniti ništa što bi ugrozilo ekonomiju kompanije, lokalne zajednice i države, a posebno ne zdravlje crnogorskih turista“.

-

„U našoj kompaniji je vakcinsano oko 65 odsto zaspolenih, a blizu 90 odsto svih radnika u oblasti hrane i pića, uz očekivanja da će u narednom periodu za svaki sektor ovaj broj dodatno rasti. Odluka o vakciniciji je apsolutno pravo i slobodan izbor svakog od nas. Ipak, apelujemo na savjest i svijest svih, da zajedno stvorimo uslove da ovog ljeta nastavimo normalan život. Na kraju, ipak, vakcinacija je, više od svega, i pitanje očuvanja ekonomske supstance, privrede i razvoja naše zemlje, a i samim tim i naše budućnosti“, jasna je Radulović.

Doktor iz Doma zdravlja Podgorica, Bogdan Račić, kazao je da je u Crnoj Gori svaki dan sve više vakcinisanih što je od velikog značaja kako za život građana, tako i za turističku sezonu.

„Ono što je Ministarstvo zdravlja u posljednjih nekoliko dana pokrenulo jeste akcija mobilnih timova, koji su spremni da idu i vakcinišu, kako privredna društva, tako i po kućama. Bitno je naglasiti da broj prijavljenih mora biti preko četiri za privredno društvo, odnosno dva člana porodice, kako bi mobilni tim izašao na teren i obavio vakcinaciju“, rekao je Račić.

Kazao je da je vakcinacija zaposlenih u Luštica Bay primjer pozitivne saradnje između Ministarstva zdravlja i privrednog subjekta.

„Želim da apalujem da sva privredna društva, odnosno porodice slijede ovaj primjer društveno odgovornog ponašanja“, kazao je Račić.

Izvor: PR pres servis

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO