spot_img

Veliki Leo

spot_img

Od “bubice” do D&G modela, od bolešljivog djeteta do broja jedan među fudbalerima, život Lionela Andresa Mesija podsjeća na roman, te nimalo ne čudi što mu je idol, osim Maradone, Gabrijel Garsija Markes. Kao jedanaestogodišnjak već je bio talentovan, kada je iznenada prestao da raste zbog hormonalnog poremećaja. Prijatelji su ga nadrasli, Leo je ostao sitan, bubica ili La Pulga, kako ga i danas zovu, a san o tome da postane veliki fudbaler se srušio. Otac, fabrički radnik, i majka čistačica, iz malog argentinskog mjesta Rozario, nisu imali novaca za skupe injekcije koje je Leo trebalo da prima svakog dana i koje bi mu pomogle. Imao je 13 godina kada ga je direktor Barselone vidio kako igra, ostao je jednostavno zapanjen Leovim umijećem i odveo ga je u Španiju. Leo je dane provodio ili u bolnici ili na igralištu. Porastao je još malo, do 168 cm, i vrlo brzo postao najbolji fudbaler na svijetu.

Kada je u julu prošle godine stao na “ludi kamen” čitav Rozario je nekoliko dana bio na nogama. Leo je oženio svoju dugogodišnju djevojku Antonelu Rokuzo sa kojom je tada imao dvoje djece, sinove Tijaga i Matea, a u martu ove godine dobili su i trećeg sina, kojem su dali ime Ćiro.

Upoznali su se kada je Leo imao pet, a Antonela četiri godine, tako da su zajedno doslovno cijeli život. Glamuroznom vjenčanju prisustvovalo je 260 zvanica (čuvalo ih je dvostruko brojnije obezbjeđenje), među kojima su bili i njegovi mnogobrojni saigrači. Mesi je svim gostima poručio da ne donose koverte, već da novac uplate lokalnoj humanitarnoj organizaciji koja brine o beskućnicima.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO