Više od 50 panelista i prezentera iz Crne Gore i regiona na nacionalnoj konferenciji ‘Vrijeme kreativnosti’ 

Kreativni gradovi, kreativnost u turizmu, obrazovanje za kreativnu ekonomiju i kreativne industrije, kulturna baština kao pokretač kreativne ekonomije, tehnike kreativnosti i uspješni kreativni projekti teme su prve Nacionalne konferencije o kreativnosti “Vrijeme kreativnosti“, koja će biti održana 27. i 28. januara u Kotoru, u organizaciji Ministarstva kulture i medija.

spot_img

Više od 50 kreativaca, kreativnih preduzetnika, menadžera i eksperata za kreativnost u kulturi, kreativnim industrijama, kreativnoj ekonomiji, turizmu, obrazovanju i javnim djelatnostima iz Crne Gore i regiona otvoriće teme o kojima se do sad nije govorilo.

Vođeni dobrim praksama koje je realizovalo Ministarstvo kulture, kao što je “Montenegro Creative Forum” iz 2019. Ministarstvo kulture i medija nastavlja sa aktivnostima koje će doprinijeti afirmaciji oblasti kreativnih industrija, te umrežavanju i snažnjenju aktera u ovom segmentu kulture i kulturnih politika Crne Gore.

Tematizujući kreativnost u društvu kao cjelini, Nacionalna konferencija stvara platformu za dijalog i prepoznavanje kreativnosti kao pokretača razvoja Crne Gore. Iako obično povezivana s kulturom, umjetnošću i kreativnim industrijama, kreativnost je pristup rješavanju problema prisutan u svim oblastima rada i života. Centralni je segment u razvoju novih, orginalnih ideja i rješenja koja su neophodna za ukupno poslovanje, turizam, građevinarstvo, industrijski dizajn, nauku, inžinjerstvo, ekonomiju i dr.

Kompletan tok konferencije prenosiće se posredstvom live streaminga, a prisustvo konferenciji biće moguće samo uz prethodnu registraciju.

Agenda konferencije je dostupna na sajtu MKM. Link: https://www.gov.me/clanak/nacionalna-konferencija-vrijeme-kreativnosti-otvara-teme-o-kojima-se-do-sada-nije-govorilo

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO