Vještina hiperrealističnog iscrtavanja obrva

Zašto je PhiBrows tretman sve traženiji i zašto ne može da ga radi svako te su liste čekanja Phi artista veoma duge...

spot_img

Piše Majada Masarani, Studio Siriana

Pije otprilike deset godina u svijetu ljepote se pojavio tretman pod imenom PhiBrows. Ime tretmana sastavljeno je od dvije riječi: grčkog slova “Phi” koje označava savršenu proporciju dizajna i riječi “brows”. Ako bismo baš željeli da uprostimo, ovaj tretman bi se mogao definisati kao iscrtavanje obrva prema zlatnom presjeku odnosno prema superiornom broju univerzuma Phi (1,618). Ali, PhiBrows je kompleksniji od toga. Osim poznavanja savršene proporcije, ovaj tretman uključuje: savršeno pozicioniranje prema morfologiji lica, digitalno izračunavanje simetrije i hiperrealistično iscrtavanje dlačica microblading metodom.

Estetsko savršenstvo koje štedi vrijeme

Svakodnevno iscrtavanje ovakvih obrva bi podrazumijevao prilično dug i praktično neizvodljiv proces. Osim dizajniranja i pozicioniranja, PhiBrows tretman podrazumijeva i trajno iscrtavanje dlačica microblading metodom, zahvaljujući kojoj ove savršeno dizajnirane obrve krase lica klijenata u prosjeku oko godinu dana. Milioni žena u svijetu koje su korisnice ovog tretmana svakoga dana sačuvaju najdragocjeniji životni resurs, a to je vrijeme koje bi potrošile na crtanje obrva, jer se bude sa potpuno realno iscrtanim i savršeno dizajniranim obrvama. Osim što dobijaju na vremenu, žene koje se odluče na PhiBrows tretman dobijaju i na samopouzdanju kada su u teretani, u moru ili bazenu, jer ne brinu da će voda ili znoj skinuti šminku sa njihovih obrva.

“Proces učenja i savladavanja ove tehnike je veoma težak, a ocjenjivanje i polaganje zadataka veoma rigorozno tako da na kraju nešto više od 60% studenata zaista završi uspješno kurs i dobije PhiBrows sertifikat. Bez obzira na savršen dizajn, savršenu simetriju, savršenu poziciju obrva, ovaj tretman nikada ne bi toliko dugo živio da u pravom momentu nije pronađen pigment koji može da traje u koži a da ne postane crven. Prije pojave PhiBrows pigmenta koristio se uglavnom pigment koji je poslije izvjesnog vremena postajao crven. Osim toga, zbog velike količine teških metala često je izazivao neželjene reakcije kože poput svraba. To je sada prošlost. Phi Akademija je prva na svijetu razvila microblading pigment bez teških metala koji neće postati crven nakon nekog vremena. To je bio presudan trenutak od kojeg se znalo da će ovaj tretman postati nešto veliko.

PhiBrows ne može da radi svako

Iz godine u godinu ovaj tretman je sve traženiji, ali tržište artista koji ga nude i dalje nije pokriveno potpuno. Razlog za to je veoma prost – ovaj tretman ne može da radi svako. Izgleda veoma jednostavno dok ne probate. Akademija je veoma zahtjevna zbog toga što svaki artist koji dobije pravo da koristi ime PhiBrows mora da bude osoba na koju će akademija biti ponosna. Nikakav talenat ovde nije potreban. Potrebno je uložiti mnogo vremena u vježbu kako bi se postigla hirurška preciznost u radu. Phi artist je predan radu, disciplinovan, posjeduje visoko znanje o koži i, naravno, najvažnije – znanje o higijeni. Osobe koje imaju sve ovo su one koje će uspjeti u ovom poslu. Takvih nema mnogo. Zato su postojeći Phi artisti danas veoma traženi i veoma dobro plaćeni, a njihove liste čekanja su ponekad duge po nekoliko mjeseci.

Gracija 215, avgust 2023.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO