Vlaović: FLU doprinio kreiranju i promociji visokih umjetničkih dometa Crne Gore

Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) je, stručnim i profesionalnim pristupom, na najbolji način unapređivao likovnu scenu i doprinio kreiranju i promociji visokih umjetničkih dometa Crne Gore o čemu najbolje svjedoče potvrđene vrijednosti crnogorske savremene likovne baštine, ocijenila je ministarka kulture i medija, Maša Vlaović.

Ona se danas sastala sa predstavnicima FLU i dobitnicom otkupne nagrade “Perspektive” Jelenom Iličković Tomić, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i medija.
„Ministarstvo kulture i medija će, cijeneći značaj FLU u domenu likovnog naslijeđa i u kreiranju i promociji likovnih aktuelnosti, nastaviti sa podrškom aktivnostima toj ustanovi“, poručila je Vlaović.
Tokom sastanka je usaglašen nastavak saradnje shodno Memorandumu o saradnji koji je potpisan između Ministarstva i FLU, a razgovarano je i o unapređenju saradnje u cilju stvaranja bogatije i konkurentnije likovne i umjetničke scene u Crnoj Gori, sa tendencijama za širenje ka globalnoj sceni.
Ministarka je predstavnicima FLU ponudila pomoć Ministarstva u realizaciji novih inicijativa i projekata koje imaju u planu za narednu godinu, a koji se tiču edukacije i obrazovanja studenata, te njihove mobilnosti i razmjene iskustava i znanja na svim oblastima likovne umjetnosti.
Na sastanku je bilo riječi i o ustupanju prostora u kreativnim habovima koji bi služili studentima i profesorima FLU za sprovođenje programa i aktivnosti koji će unaprijediti kohezivnost likovne scene sa institucijama koje su nadležne u ovim oblastima u Crnoj Gori.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno