Nedavno objavljeno

Vlaović:  Kadrovska politika i ljudski resursi Ministarstva kulture i medija i institucija u oblasti kulture, mijenjaće se nakon sveobuhvatne analize zatečenog stanja i to na svim organizacionim nivoima

To je ministarka kulture i medija  Maša Vlaović poručila prilikom odgovora na poslaničko pitanje poslanika Socijeldemokrata  Damira Šehovića,  a u vezi sa konkretnim akcijama koje će Ministarstvo preduzeti povodom  poruka koje šalju neke institucije kulture Crne Gore.

U kulturi se ne smiju praviti kompromisi na uštrb kvaliteta,  zato nećemo selektivno pristupati rješavanju problema,  već ćemo ponuditi najbolja rješenja u pravcu prevazilaženja svih naslijeđenih problema, kojih ima dosta u ovom trenutku, poručila je Vlaović.

“Moj cilj je stvaranje prije svega profesionalnog tima koji će činiti stručnjaci i intelektualci iz oblasti kulture kojima je prije svega stalo do javnog interesa,  a koji će kroz adekvatne kulturne politike  doprinijeti afirmaciji multietničke, građanske i interkulturalne Crne Gore. Posebno ću insistirati na tome da kadrovi iz ove oblasti dominantno rade na zaštiti, očuvanju i povećanju vidljivosti kulturnih sadržaja, kao i kreiranju brzih i kvalitetnih rješenja prilikom odlučivanja uz puno poštovanje pravila struke i zakona Crne Gore. Na tome aktivno radimo od prvog dana preuzimanja ovog resora, stvarajući stabilnu platformu koja će davati vidljive rezultate u kratkom roku “ rekla je Vlaović.

Da bi ovaj proces bio sproveden  na mjerljiv način i sačuvan od dnevnog političkog narativa bez ostavljanja  prostora da se budući potezi Ministarstva shvate kao revanšizam, ili da se bilo koji zaposleni unaprijed osjeti nesigurnim ili nepoželjnim,  aktivno se sprovode  evaluacije  rada kadrova na svim nivoima i vrši ocjena njihovog doprinosa u sektoru kulture.

“Jedan od mojih ciljeva je da Ministarstvo kulture i medija, radi na  transparentnim i otvorenim osnovama i da uz sve konstruktivne sugestije, koje su dobrodošle, obezbijedimo raznolikost perspektiva koje stvaraju prostor za bolji rad i djelovanje svih javnih funkcionera i službenika u sistemu “ poručila je Vlaović

Uspostavljanjem kvalitetnog sistema i kulturne politike uz angažovanje istaknutih crnogorskih intelektualaca, stvaralaca i eksperata, koji dijele viziju Ministarstva, biće  uspostavljeni  standardi po kojima će Ministarstvo funkcionisati, navodi se u odgovoru, a ova Vlada i Ministarstvo kulture i medija imaju namjeru da mijenjaju politiku u oblasti kulture, uz afirmaciju navedenih vrijednosti.

Kultura ne može i ne smije biti usputni resor, ona je ključna za nadograđivanje i jačanje crnogorskog identiteta i građanskog koncepta Crne Gore.

Ministarstvo kulture i medija je u konačnom dobilo ono što mu je i pripadalo, dobilo je svoju samostalnost,  i time su se stvorili uslovi da ovaj resor posveti svoj rad kulturi i unaprjeđenju stanja u njoj, zaključuje se u odgovoru.

Izvor: prcentar.me

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti