Voditeljka Dajana Paunović nestala sa malih ekrana i osnovala svoju fondaciju

spot_img

Odluka Dajane Paunović da se povuče sa malih ekrana sve je začudila. U februaru je Svitanje  prestalo da se prikazuje na „Pinku“, a lijepa voditeljka nestala je sa ekrana. Oni koji su voljeli da sa njom ulaze u novi dan pitaju se da li se zauvijek oprostila od televizije ili će je, ipak, gledati na nekom drugom kanalu. 

Dajana za Hello magazin kaže:

‒ Ni slučajno se nisam zauvijek oprostila od televizije. Iako sam, dok sam radila „Svitanje“, ustajala prije pola četiri, nije mi bilo teško. Međutim, u jednom trenutku osjetila sam da mogu da pružim više, pa sam se fokusirala na ono što me je u tom trenutku zaokupilo, a to je Fondacija za rodnu ravnopravnost koju sam osnovala. Nastojim da energiju ne rasplinjujem na više stvari. Televizija je dio mene i moje porodice, bez nje ne mogu, a da li ću biti ispred kamere ili iza nje, kao što je to bio slučaj dok sam bila u braku i dok mi je dijete bilo malo, sasvim mi je svejedno. Upravo vodim vrlo ozbiljne pregovore o novom televizijskom angažmanu. Još ne znam da li ću se pred kamere vratiti za koju nedjelju ili tek posle ljetnje pauze. Nema razloga za žurbu, najvažniji su uslovi koje ću imati.

 Na pitanje šta je ključno da bi rekla „ova televizija je za mene“ Dajana objašnjava:

Prvo moram da se osjećam lagodno i da dostojanstveno radim svoj posao, dakle, onako kako osjećam da treba. To je primarno, dok je na drugom mjestu, naravno, plata, koja uljepšava i olakšava proces rada. (smijeh) Kad je ona dobra, a emisija kvalitetna, nije mi problem da ustajem u četiri ujutru.

-

  Budući da je osnivanje Fondacije za mnoge bilo iznenađenje, ova odluka Dajane Paunović, jedne od       najatraktivnijih voditeljki nije došla “preko noći”‒ 

Prije dvije i po godine bila sam moderator međunarodne konferencije „Žene lideri i rodna ravnopravnost“. Tada sam detektovala brojne probleme koji postoje u društvu, a ubrzo sam sebi postavila i pitanje zašto se ne bih uključila u njihovo rješavanje? Jedan od puteva da to učinim bilo je osnovanje Fondacije koja će ženama davati podstrek u svim sferama i na svim nivoima. Iako ovaj angažman iziskuje mnogo energije, ponosna sam što radimo na terenu, gdje iz dana u dan otkrivam šta bi još moglo da se učini.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO