Nedavno objavljeno

Vrijeme je da kažete zbogom…

Robovanje navikama nije dobro jer nas sprečava da istražimo i upoznamo nove mogućnosti. Takođe, to je i strategija linije manjeg otpora i racionalizacija i borba s dilemama koje nas samo udaljavaju od istine koja već jeste u nama. Ako se nalazite u ovim situacijama, morate čvrsto da stanete i založite se za sebe i kažete zbogom:

PRIJATELJICI

Situacija: Kada vam je bila potrebna podrška, pokazalo se da vas ona ne sluša, da vaše probleme ne shvata ozbiljno i da se radije drži po strani. Zapitajte se: da li mi je takva prijateljica uopšte potrebna?
Dilema: poznajemo se već tako dugo i puno toga nas veže. Možda i pretjerujem sa reakcijama?
Rješenje: zapitajte se da li je gospođica “sama sebi dovoljna” oduvijek bila takva? Nije? U tom slučaju razgovarajte s njom o svojim osjećanjima i nemojte sve zadržati za sebe.
Ako odgovor na pitanje glasi – Nažalost, da – vrijeme je da konačno sebi priznate da to nikada i nije bilo pravo prijateljstvo!

ŠEFU

Situacija: Vi dajete sve od sebe, ali na vidiku nema ni pohvale ni unapređenja. To je sigurno frustrirajuće. Ipak, treba li odmah dati otkaz?
Dilema: odlično radim svoj posao, a i kolege su super. Novi posao je rizik – je li on toga vrijedan?
Rješenje: da li ste sa šefom već razgovarali o svojim željama? Ako jeste, ali se i nakon toga ništa nije promijenilo, vreme je za podvlačenje crte. Zapitajte se gdje želite biti za pet godina i kako to možete postići. Naporno je držati se nečega što nas čini nesrećnim, imajte i to na umu.

PARTNERU

Situacija: Od plamteće ljubavi ostali su samo pepeo i dim.
Dilema: Šta ako više ne nađem nikoga ko bi mi odgovarao?
Rješenje: Razgovarajte s partnerom o svojim razmišljanjima o prekidu. To što je nastupila kriza ne znači da odmah treba dići ruke od dugogodišnje ljubavi. Partner ne želi da razgovarate o tome? Dajte i sebi i njemu vremena, borite se – i tek tada napravite račun. Ako ni nakon toga u vezi nećete videti smisao, raskid s prošlošću označiće nov početak.

FRIZERU

Situacija: Godinama ste mu sa povjerenjem prepuštali brigu o svojoj kosi i otvarali mu dušu, ali njegovo umijeće šišanja i friziranja s vremenom se smanjilo.
Dilema: pogodiće ga ako odete u salon njegove ljute konkurencije.
Rješenje: vi ste klijent koji plaća njegove usluge. Recite mu šta vam smeta. Ako se ništa ne promijeni, odlučite se za kreativnu pauzu koja će i vama i njemu dobro doći. To je sasvim u redu! Osim toga, robovanje navikama nije dobro jer nas sprečava da istražimo i upoznamo nove mogućnosti.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti