Vuković izabrana da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera/ki organizacije Prijatelji Evrope

Crnogorska atletičarka Marija Vuković izabrana je da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera/ki organizacije Prijatelji Evrope (Friends of Europe), koja okuplja lidere iz različitih oblasti, kako bi promovisali vrijednosti Evropske unije i radili na rješavanju izazova današnjice.

spot_img

Nju je nominovala ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija u 42. Vladi Crne Gore Tamara Srzentić, koja je prošle godine izabrana među 40 mladih lidera/ki u Evropi.

„Ponosna na moju Cetinjanku, Mariju Vuković i srećna što sam imala priliku da je nominujem da predstavlja Crnu Goru u okviru projekta „Mladi lideri Evrope“. Marija, naša heroina i ponos Crne Gore na razne načine preskače i pomijera granice. Hrabrošću, energijom i posvećenošću inspiracija je svima u Crnoj Gori i šire, a uzor posebno mladim ljudima“, napisala je Srzentić na Twitter nalogu.

Kako je dodala, ona vjeruje da će Vuković uzeti aktivnu ulogu u porodici projekta „Mladi lideri Evrope“, navodeći da na njenu podršku može uvijek da računa.

“Friends od Europe” je neprofitna “think tank” organizacija osnovana 1999. godine  u Briselu, a njen tim čine brojni sadašnji i bivši predsjednici i predstavnici Evropske komisije i parlamenta, evropski predsjednici država i premijeri, uključujući Robertu Metsolu, Patricka Coxa, Hermana Van Rompuya, Miroslava Lajčaka, Jean-Claudea Junckera i brojne druge.

Svake godine ova organizacija u kviru projekta “Mladi lideri Evrope” (European Young Leaders) bira 40 lidera mlađih od 40 godina koji su svojim radom i profesionalnim uspjesima dali pozitivan uticaj u Evropi u različitim oblastima uključujući: politiku, biznis, nauku, kulturu, sport i medije sa ciljem da udruženo dalje stvaraju promjene i grade bolju Evropu za sve.

prcentar.me

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO