Nedavno objavljeno

#WEAREITALY – STAY TUNED ON IT

Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije, u cilju promocije najkreativnijh projekata i programa iz domena kultureu danima Koronavirus-a, pokrenulo je kampanju #WeAreItaly #StayTunedOnIt.

Andrea Bocelli, Uto Ughi, Tiziano Ferro, Nicola Piovani, Paolo Fresu, Ada Montellanico, Nek, Andrea Griminelli, Rita Marcotulli, Fabrizio Bosso i mnogi drugi italijanski umjetnici pridružili su se inicijativi i poslali video poruke u inostranstvu tražeći da svi ostanemo povezani sa svijetom italijanske kulture. Pored toga, širiće se brojne inicijative koje italijanske kulturne institucije pokreću kako bi ponudile italijanskoj i međunarodnoj javnosti ekskluzivne trenutke virtuelne kulturne zabave.

Kako bi pokazalo sliku zemlje koja je sposobna da nastavi da proizvodi i širi kulturu i zabavu visokog kvaliteta, Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije svakodnevno će prikupljati nove video zapise i ekskluzivne nove sadržaje koje će promovisati preko svoje namjenske stranice, društvenih kanala ( uključujući YouTube kanal) i inostrane mreže svih ambasada, konzulata i italijanskih kulturnih Instituta.

U prvom planu će biti sva web kultura“ koju nude muzeji i arheološki parkovi, biblioteke i arhive, festivali i pozorišta, svijet kinematografije i predstava uživo, TV, radio i izdavaštvo (poput Istituto Luce, Kinoteke u Milanu i Bolonji, Sajam Knjiga, Pinakoteka “Brera”,Maxxi odnosno nacionalni muzej umetnosti 21-og vijeka i mnogi drugi) koji pokazuju izuzetnu sposobnost da „kreativno i kvalitetno“ zauzmu mjesto na društvenim platformama.

STAY TUNED ON ITALY!

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti