spot_img

Za sve đake Crne Gore – Kompjuteri su obavezno nastavno sredstvo našeg doba

U svojoj namjeri da aktivno učestvuje u digitalizaciji društva i đacima omogući preduslove za učenje informatike po mjeri modernog doba, kompanija One nastavlja da oprema računarske kabinete crnogorskih osnovnih škola. Ovoga puta računare su dobili učenici škola “Jagoš Kontić” u Nikšiću i “Vladika Danilo” u Zeti.

spot_img
Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova u kompaniji One

“Škola je mjesto gdje stičemo obrazovanje i opismenjavamo se. Ona njeguje stvaralaštvo, inovativnost i kreativnost. Svi ovi atributi pripadaju djelatnosti koja je u osnovi poslovanja kompanije One, ali i školi 21.vijeka.  Informatička pismenost veoma je važna i zato kompjuter danas predstavlja osnovno nastavno sredstvo. Ova premisa razlog je zašto je kompanija One već opremila kabinete nekih škola i zašto nastavlja tim putem za sve đake Crne Gore”, istakao je Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova u kompaniji One.

Direktorica OŠ “Jagoš Kontić” u Nikšiću Ranka Laković

Direktorica OŠ “Jagoš Kontić” u Nikšiću Ranka Laković naglasila je da je zadatak prosvjetara da obrazujuju učenike i da im pruže znanje za novo vrijeme.

“Računarska oprema će posebno olakšati profesorima informatike da našim učenicima prenesu kvalitetnije znanje i povećaju njihove digitalne kompetencije za budućnost. Hvala vam što ste potrebe učenika stavili na prvo mjesto. Vaša dobronamjernost i velikodušnost biće ubuduće nemjerljiv podsticaj našem radu”, istakla je Laković rekavši da će donacija interneta značajno olakšati i obrazovni proces učenika sa smetnjama u razvoju u njihovoj “Sunčanoj učionici”.

Lazar Pejović, učenik sedmog razreda

I učenici škole raduju se praktičnom dijelu nastave iz informatike koji im je sada na raspolaganju. “Oprema koju ste nam poklonili mnogo će značiti i nama i svim našim školskim drugarima”, istakao je Lazar Pejović, učenik sedmog razreda.

Nela Popović, nastavnica informatike u OŠ “Vladika Danilo”

Potrebe djece u digitalnom dobu najbolje razumiju njihovi nastavnici informatike. Prema riječima Nele Popović koja u OŠ “Vladika Danilo” u Zeti predaje takođe i matematiku, svaki, pa i najmanji iskorak u smjeru digitalne transformacije je vrijedan.

-

“U vremenu kada ne možemo zamisliti život bez tehnologije, kada se na žalost kao društvo ne možemo pohvaliti bogatstvom, prepoznati potrebu i donirati moderne računare i opremu gest je za poštovanje. Kao neko ko predaje informatiku, zahvaljujem se na razmijevanju i dobroj volji. Naročito se zahvaljujem u ime onih učenika koji u svojim kućama nemaju računare”, istakla je Popović.

Lidija Rašović, direktorica OŠ “Vladika Danilo”

Direktorica njene škole Lidija Rašović naposlijetku je zaključila da su na gest koji podrazumijeva razumijevanje stvarnih potreba djece dugo čekali, ali da će njihova informatička sekcija na predstojećim takmičenjima tek pokazati šta zna.

“U našoj školi veoma je aktivna sekcija Micro:klub, tako da će nam donacija značiti. Nadamo se da će nam vaš poklon donijeti neku nagradu na takmičenjima koja slijede, a mi ćemo Vas obavijestiti. Neka nagrada biće posvećena upravo Vama!”, kazala je Rašović.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO