Zarina internet prodavnica u Crnoj Gori od danas počinje sa radom

0

Zara danas počinje sa online prodajom u Crnoj Gori. Ovim lansiranjem Zara obilježava novu prekretnicu u stalnom širenjenu svoje potpuno integrisane prodavnice i online modela kroz različita tržišta u kojim Inditex Grupa posluje. Zara.com/me će kupcima u Crnoj Gori ponuditi pun opseg kolekcija za žene, muškarce i djecu koje su dostupne u Zara prodavnicama, počevši od kolekcije za jesen/zimu 2020. godine.

Dostupna na engleskom i srpskom jeziku, Zara.com/me prodavnica dizajnirana je da pruži iskustvo kupovine koje je ugodno za kupce. Ideja je da kupci dobiju mogućnost da uđu u interakciju sa brendom na intuitivan način, tako što će istraživati razne sekcije i kategorije proizvoda. Web stranica je podešena tako da omogućava kupovinu sa bilo kog mobilnog uređaja i bilo kog pretraživača dostupnog na tržištu na kom Zara posluje.

Kupci će moći da pristupe novoj online prodajnoj platformi koristeći i Zara aplikaciju (dostupnu za IOS i Android). Kako bi se olakšalo iskustvo kupovine, mobilna stranica i Zara aplikacija imaju različite kategorije (“Novo”, “Kolekcija”, “Cipele i torbe”, “Zara serije” i “Pridružite se životu”, između ostalih) koje okupljaju nove outfite, trendove i priče zajedno na početnoj stranici.

Sa ovim potpuno integrisanim modelom, kupci će imati priliku da dobiju kupljene proizvode sa online prodavnice direktno na kućnu adresu ili u prodavnicu po njihovom izboru. Podizanje proizvoda iz Zara prodavnice je besplatno. Standardna kućna dostava i isporučivanje koštaju €3.95, a za narudžbine preko

€39.95, dostava je besplatna. Očekivana vremena isporuke za sve načine dostave kreću se između 5 i 8 radnih dana u glavnim područjima. Pri zamjeni ili povraćaju kupljenih proizvoda, kupci će imati priliku da to urade preko interneta ili u njihovoj najbližoj prodavnici, u roku od 30 dana.

Zara kupci u Crnoj Gori imaće priliku da koriste iste kanale za podršku kupcima koji su već dostupni na njihovom domaćem tržištu (čat i socijalne mreže), kako bi razriješili bilo kakva pitanja vezana za transakcije ili eventualne greške, i to na maternjem jeziku. Kanali za podršku kupcima biće dostupni od ponedeljka do petka, i to od 9h do 18h, a subotom od 10h do 16h. Kupci mogu da komuniciraju sa Zara brendom i preko Zarinih već uspostavljenih profila na društvenim mrežama.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...