Žarklina Iković: Volim spoj ležernog i elegantnog

Poznata manekenka smatra da je samouvjerenost ključna, kao i energija koju žena posjeduje. Voli nakit, a za elegantna izdanja bira dobro krojena odijela

Razgovarala Marina Strugar
Foto Nikola Pejović
Garderoba Vens Fashion Store
Šminka Andrea Burić Pejović
Frizura Danica Petrović, Studio ljepote SUNFLOWER
Mjesto snimanja Resort Slovenska plaža

Poznata manekenka Žarklina Iković bila je odsutna neko vrijeme sa modne scene. Razlog je bio prvo njeno studiranje u Italiji, a zatim se ostvarila kao majka. Žarklina se dobro osjeća u svijetu mode i ne planira da ga napusti. Jedna od najljepših crnogorskih manekenki bila je zaštitno lice mnogih modnih događaja i kampanja, radila je editorijale za prestižne časopise. Prva revija ove lijepe Kotoranke je bila za modnu kuću Dior sa svega 14 godina. Najviše voli da se sjeća u svojoj karijeri trenutka kada je u vjenčanici zatvorila reviju Zuhaira Murada. Žarklina je majka dva dječaka Fedora (2 godine) i Simona (5 mjeseci).
“Moram biti iskrena i priznati da su se moje želje za djecom, porodičnim životom i uopšte razmišljanja u tom pravcu, pojavile tek prije dvije do tri godine. Nikada nisam bila tip žene koja od malena sanja vjenčanicu, vjenčanje, zamišlja likove svoje djece. Sada, kada sam se ostvarila kao majka znam da je to posebna ljubav koja raste svakim danom. I zaista ovo nije kliše, a prva sam mislila da jeste. Ljubav prema djeci se kanališe u nesebičnost i to potpunu. Drugačije doživljam i vrijeme, sada shvatam kroz njihovo odrastanje kako sve brzo prolazi.”


“Italijanke spajaju nespojivo i na njima sve izgleda impresivno”

Dugo Vas nije bilo na modnoj sceni, šta je razlog? Da li vam nedostaju revije, slikanja, uopšte moda?
– Moji prioriteti su bili obrazovanje, a sada su to djeca. To me je više usmjerilo na neke druge oblasti. Nedostaje mi moda i ne smatram da ću ikada biti isključena iz tog svijeta. Volim taj posao i sva dešavanja koje ga prate.
Studirali ste u Italiji, koja se smatra svjetskim modnim centrom, šta ste naučili od Italijanki kada je riječ o modi? Za njih stil nije samo stvar odijevanja, nego kultura i način življenja.
– Italijanke kao i u kuhinji, tako i u odijevanju ni iz čega naprave nešto. Spajaju nespojivo i na njima sve izgleda impresivno. Naučila sam od njih da stil raste sa godinama i da je najbitnija energija koju žena posjeduje.

“Sada, sa dvoje male djece biram isključivo komfor”
Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 191, jun 2021.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...