Žarko Krivokapić: Privlači me ovakav vid emisije

Iako mu je kao sjajnom rukometašu karijera bila u usponu, povreda je prekinula njegove snove i Žarko Krivokapić je, neplanirano, počeo da se bavi novinarstvom, a na E TV vodi emisiju Na kraju dana

spot_img

Razgovarala Svetlana Peruničić
Foto Vesela Mišković

Žarko Krivokapić je na E TV vodio jutarnji program Budilnik, a odnedavno je voditelj nove emisije Na kraju dana. Emisija je koncipirana tako da se gosti, kako kaže, osvrću na političke i društvene događaje na satiričan način, upotpune emisiju svojim pričama, a za kraj se osvrnu na najzanimljivija gostovanja iz live emisija. U razgovoru za Graciju kaže da bi, kada bi ga pitali koga bi ugostio a da nije s ovih prostora, to bili Džo Rogan, Pirs Morgan, Gaj Riči, Tom Brejdi, Kventin Tarantino, Ivano Balić…

Na ETV vodite emisiju Na kraju dana, u kojoj su Vam gosti i poznate ličnosti. Koliko je teško raditi takvu vrstu emisije i kako teku pripreme, s obzirom na to da sam naziv govori kako je koncipirana?
– Emisija Na kraju dana je novi format koji je od skoro počeo s emitovanjem na našoj televiziji. Potpuno je drugačiji od jutarnjeg programa (Budilnik) u kojem sam počeo i radio do septembra. Nije bilo teško navići se, jer me više privlači ovakav vid emisije. U njoj se osvrćemo na političke i društvene događaje na satiričan način, tu su i gosti koji upotpune emisiju svojim pričama, a za sam kraj se osvrnemo na gostovanja iz naših live emisija koja su bila najzanimljivija. Što se priprema tiče, čini mi se da se tu nije mnogo promijenilo. Kao svaki voditelj, treba da date svoj maksimum da se pripremite za goste.
Da li ima neka javna ličnost koju biste rado vidjeli u emisiji?
– Ima ih mnogo. Sa naših prostora ne bih nekoga posebno izdvojio, jer mislim da ima puno obrazovanih i kvalitetnih ljudi sa kojima je prosto uživanje razgovarati. Naravno, i prilika da se dosta nauči. Kad bi me pitali za nekog ko nije sa ovih prostora sa kime bih rado razgovarao u emisiji, to bi bili Džo Rogan, Pirs Morgan, Gaj Riči, Tom Brejdi, Kventin Tarantino, Ivano Balić…
Prije toga ste radili u jutarnjem programu Budilnik. Kakva je razlika između te i emisije koju sada vodite?
– Mislim da se formatski dosta razlikuju. Budilnik je dinamičan, traje dva sata, ima više sagovornika, a možda je najteži dio bilo buđenje u 3,30 svakog radnog dana. Na kraju dana je kraća emisija, ali se bavi temama koje su više sfera mog interesovanja. Takođe, emisija počinje u 20 časova, što mi daje prostora da se bolje organizujem i, ono što mi je najvažnije, da više vremena provedem sa porodicom.
Tokom ljetnje sezone bili ste i dio ljetnjeg programa E TV koji je emitovan sa primorja. Bili ste i voditelj i reporter, šta Vam je bilo teže?
– Uh, ne znam šta je bilo teže. Fizički su reporterska uključenja bila zahtjevnija. Morali smo da uradimo više reportaža svaki dan. Nekad bismo radili ankete po plaži, a na 40 stepeni je sve sem sunčanja teško. Reporterski posao me obogatio za jedno novo iskustvo, a upoznao sam puno zanimljivih ljudi. Možda bolje nego kad nam dođu u studio, jer ostanemo i nakon snimanja da neformalno razgovaramo. Moram istaći da su nas, gdje god smo pošli da radimo priču, svi ugostili na najljepši način. Onako naše, domaćinski, crnogorski. Dok kao voditelj imate mnogo veću obavezu, što je psihički znalo da bude iscrpljujuće. Svakog dana morate pripremiti emisiju, plus da se spremite za šest do osam gostiju. U svakom slučaju, i jedno i drugo je bilo zadovoljstvo raditi. Baš sam uživao.
Prvi susret sa novinarstvom imali ste na Pinku prije deset godina. Kako je izgledalo prvo iskustvo?
– Prvo iskustvo je bilo jako čudno, jer sam savim slučajno pošao na razgovor. Otišao sam iz čiste radoznalosti, da vidim kako televizija izgleda i kako funkcioniše. Međutim, nakon razgovora sa tadašnjom urednicom ostao sam da radim iako nijesam imao baš nikakva očekivanja, niti ikakvog radnog iskustva. Nijesam se dugo zadržao jer je preovladala prva ljubav, a to je rukomet. Čim sam dobio ugovor van Podgorice, prestao sam da radim na Pinku.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 218, novembar 2023.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO