spot_img

ZAŠTITITE LICE OD SUNCA I SPOLJNIH UTICAJA

spot_img

Iz dana u dan zagađenje postaje sve veći problem, pogotovo u velikim gradovima. Ne samo da negativno utiče na zdravlje, već i na brže pojavljivanje znakova starenja kože. Najnegativniji uticaj na kožu imaju UV zraci, dim i zagađeni vazduh. Kako bi doskočili tom problemu, u kompaniji Elizabeth Arden su osmislili novi, nevidljivi štit za kožu, prvi takve vrste – PREVAGE® City Smart + DNA Enzyme Complex™ + Anti-Pollution + Antioxidants Broad Spectrum SPF 50 Hydrating Shield – hidrirajući štit sa kompleksom DNA enzima, antioksidantima i zaštitnim faktorom 50.
PREVAGE® City Smart je razvijan u saradnji s vodećim naučnicima, hemičarima i dermatolozima kako bi stvorili proizvod koji se može koristiti na dnevnoj bazi, a koji kombinuje zaštitu od UV zračenja i zagađenja s kompleksom DNA enzima kako bi se ojačala koža. Neutralisanjem djelovanja okoline i oksidativnog stresa na kožu, PREVAGE® City Smart je djelotvorno održava mlađom, glađom, sjajnijom i zaštićenom.

Revolucija u njezi kože

– proizvod štiti kožu od zagađenja pomoću Anti-Pollution Shield Technology i vrlo djelotvornog Anti-Pollution Complexa koji sadrži Idebenon;
– štiti od UVA i UVB zraka 100% mineralnom kremom za sunčanje širokog spektra SPF 50;
– jača prirodnu zaštitu kože pomoću DNA Enzyme Complex™.

Kako zagađenje utiče na kožu

Izlaganje UV zracima i zagađenju, posebno u urbanim krajevima, djeluje razarajuće na kožu, sve do njene DNA. Izlaganje suncu je poznat uzrok vidljivog starenja kože, a najnovija istraživanja otkrivaju potrebu da se koža zaštiti i od štetnih polutanata koji se još nazivaju ambijentalne partikularne materije. One generišu višak slobodnih radikala, koji ometaju kožu u stvaranju kolagena i elastina, te zadržavanju vlage što rezultira ubrzanim pojavljivanjem znakova starenja. Ovo štetno zagađenje direktno je povezano s pojavom tamnih mrlja, upala, tankih linija i bora. Dok stanice prirodno stvaraju enzime koji obnavljaju DNA, što pomaže pri ublažavanju ove štete, sa starenjem opadaju nivoi ovih enzima, što proces čini manje djelotvornim.

Patentirana formula City Smart ima naprednu Triple Action Protection tehnologiju koja pruža mlađi, zdraviji, elastičniji izgled kože u tri faze:
ZAŠTITA Tehnologija Anti-Pollution Shield stvara nevidljivi zaštitni sloj kako bi  spriječio štetnim toksinima i česticama zagađenja prodor u kožu. 100% mineralna krema za sunčanje širokog spektra SPF 50  (mikronizirani cink oksid i titan dioksid) filtrira UVA i UVB zrake.
PREVENCIJA Jaki, kompleks Anti-Pollution sastoji se od ekskluzivnog antioksidantnog spoja Idebenone, jednog od svjetski najmoćnijih antioksidansa, zelenog čaja, Thiotaina, ferulske kiseline i L-Carnosine, kako bi neutralisao slobodne radikale uzrokovane zagađenjem i izloženost UV zracima, uključujući i slobodne radikale na bazi kiseonika i azota. Osim toga, City Smart takođe pomaže u sprečavanju pojave budućih znakova starenja kože, uključujući linije, bore i hiperpigmentacije
JAČANJE DNK enzimski kompleks™ s formulom koja sadrži pročišćene enzime dobijene iz planktona, Arabidopsis thaliana, i ekstrakta okeanskih bakterija, pomaže u zaštiti od slobodnih radikala i podržava prirodni postupak popravka DNK kože protiv oksidativnog stresa. Elastin i kolagen u koži su zaštićeni i njihov prirodni proces oporavka je jači što rezultira zdravijim, otpornijim izgledom kože.

Istraživanja pokazuju da PREVAGE® City Smart:

  • štiti kožu 98% od štetnih UVB zraka;
  • pruža širok spektar UVA/UVB zaštite;
  • održava optimalno zdravlje kože čak i u najzagađenijim gradovima;
  • 83% žena osjeća da im se ten kože ujednačio;
  • 81% žena primijetilo je poboljšanje u tonusu kože
  • 78% smatra kako postoji vidljiv napredak u stanju kože;
  • 76% primijetilo poboljšanje stanja diskoloracije kože.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO