spot_img

Zašto se preporučuje da noću držite limun u spavaćoj sobi?

Limun je zaista super namirnica i jedan od najboljih prirodnih “ljekova”, pa mnogi dan započinju upravo mlakom vodom sa limunom

spot_img

Limun ima energetski efekat, a ujedno djeluje i kao sredstvo za detoksikaciju. Koliko je efikasan za naš organizam, toliko je moćan kada je riječ o čišćenju kuće – može da ukloni kamenac i fleke sa površina u kupatilu i kuhinji. Mnogi vole da ga koriste jer ostavlja prijatan, citrusni miris. Od njega se takođe mogu praviti prirodni osvježivači vazduha!

Ali, da li ste znali da limun treba staviti u spavaću sobu kako biste bolje spavali? To je stara praksa, možda je se sjećaju vaši baka i djed, a danas je za mnoge nepoznanica. Ako vas muči nesanica, isprobajte sljedeći trik: limun isijecite na četiri dijela i stavite ga u činiju ili posudu koju ćete staviti pored kreveta. Ostavite ga tu preko noći, a ovo bi trebalo da vam pomogne da bolje spavate i osjećate se odmornije narednog dana.

Ako mislite da je ovo besmisleno, stručnjaci tvrde drugačije – miris limuna pomoći će vam da otvorite disajne puteve i da lakše zaspite.

Citrusni mirisi takođe olakšavaju stres, što doprinosi opuštanju te ćete samim tim brže utonuti u san. Miris limuna djeluje i na raspoloženje, može da vam pomogne i u snižavanju krvnog pritiska, a sve to pomaže da imate mirniji, čvršći san.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO