Nedavno objavljeno

Zašto se muškarci boje veze

Mnoge se žene danas susreću s ‘muškarcima koji nestaju’. Riječ je o muškarcima koji započnu vezu, a potom ubrzo nestanu, i to bez riječi. Zbunjene žene potom se igraju detektiva kako bi otkrile što se zapravo dogodilo i zašto je nestao muškarac koji ih je osvojio. No do pravog odgovora teško je doći, piše Džil di Donato, kolumnistkinja Huffingtonposta. Ona je na osnovu svog, ali i iskustva mnogobrojnih žena koje poznaje, razvila pet teorija koje donekle objašnjavaju takvo ponašanje muškaraca.

1. Više nego ikad, muškarci se danas osjećaju obeshrabreno i nesigurno. Zašto? Oduzeta im je titula onih koji donose hljeb u kuću, odnosno sve teže ispunjavaju tu ulogu pa znaju pobjeći kako bi našli ženu pokraj koje će moći biti ‘oni koji donose hljeb u kuću’.

2. Žene danas trebaju muškarce manje nego ikada prije. Potpuno su samostalne u svim sferama života pa muškarac sebi “objasni” da će se ona sasvim dobro snaći i bez njega te – nestane.

3. Današnja tehnologija znatno olakšava bijeg muškarcima koji su loši komunikatori. Umjesto razgovora licem u lice i objašnjenja razloga odlaska, na njegovom profilu na Facebooku samo jedan dan osvane – status: single.

4. Žene su danas toliko zabrinute da će izabrati pogrešnog muškarca pa se boje i onih koji su dobri za njih. Takvim ponašanjem žele da se zaštite od boli i patnje, što je razumljivo, ali problem je što tako propuštaju i cijeli život te neke dobre muškarce.

5. Postoje situacije kada muškarac zaista nije dobar čovjek pa zato jednostavno nestane. To su oni sebični koje nije briga ni za koga drugoga osim za njih same. U tom slučaju, zaboravite da ste ga ikad upoznale, izbrišite njegov broj i nemojte nikada više komunicirati s njim.

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti