Zašto se muškarci boje veze

spot_img

Mnoge se žene danas susreću s ‘muškarcima koji nestaju’. Riječ je o muškarcima koji započnu vezu, a potom ubrzo nestanu, i to bez riječi. Zbunjene žene potom se igraju detektiva kako bi otkrile što se zapravo dogodilo i zašto je nestao muškarac koji ih je osvojio. No do pravog odgovora teško je doći, piše Džil di Donato, kolumnistkinja Huffingtonposta. Ona je na osnovu svog, ali i iskustva mnogobrojnih žena koje poznaje, razvila pet teorija koje donekle objašnjavaju takvo ponašanje muškaraca.

1. Više nego ikad, muškarci se danas osjećaju obeshrabreno i nesigurno. Zašto? Oduzeta im je titula onih koji donose hljeb u kuću, odnosno sve teže ispunjavaju tu ulogu pa znaju pobjeći kako bi našli ženu pokraj koje će moći biti ‘oni koji donose hljeb u kuću’.

2. Žene danas trebaju muškarce manje nego ikada prije. Potpuno su samostalne u svim sferama života pa muškarac sebi “objasni” da će se ona sasvim dobro snaći i bez njega te – nestane.

3. Današnja tehnologija znatno olakšava bijeg muškarcima koji su loši komunikatori. Umjesto razgovora licem u lice i objašnjenja razloga odlaska, na njegovom profilu na Facebooku samo jedan dan osvane – status: single.

4. Žene su danas toliko zabrinute da će izabrati pogrešnog muškarca pa se boje i onih koji su dobri za njih. Takvim ponašanjem žele da se zaštite od boli i patnje, što je razumljivo, ali problem je što tako propuštaju i cijeli život te neke dobre muškarce.

-

5. Postoje situacije kada muškarac zaista nije dobar čovjek pa zato jednostavno nestane. To su oni sebični koje nije briga ni za koga drugoga osim za njih same. U tom slučaju, zaboravite da ste ga ikad upoznale, izbrišite njegov broj i nemojte nikada više komunicirati s njim.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO