Žene i društvene mreže

spot_img

Kompanija Fractals, koja okuplja komunikacijske stručnjake s iskustvom u analiziranju i predviđanju trendova potrošnje, provela je istraživanje koje se tiče žena, tačnije njihovih navika u korištenju društvenih mreža. Na osnovu dobivenih rezultata napravljeni su takozvani tipski profili, tako da ovdje možete da provjerite kojem od njih pripadate.

Pinterest žena Kreativna je i voli da pretražuje tuđe fotografije u potrazi za savršenom inspiracijom. Njen moto je “uradi sama” i obožava umjetnost recikliranja, što joj omogućava da dekoriše svoj dom na originalan način ili pokloni novi život isluženom komadu namještaja ili odjeće. Voli ljepotu u svakom njenom obliku, od umjetnosti do fotografisanja, i u stalnoj je potrazi za savršenijim receptom kojim će da zadivi prijatelje.

Facebook žena Radoznala i društvena, voli da se izrazi putem linkova i fotografija koje postavlja na svoj zid. Kada je nešto oduševi, bilo da je u pitanju muzička tema ili snimljeni nestašluci komšijine mačke, to mora i da podijeli. Obožava chat, koji najčešće koristi za svakodnevnu komunikaciju sa prijateljima, kao i citate sa kojima se identifikuje. Njen profil je pun popularnih postova, zabavnih videa i duhovitih komentara.

Twitter žena Informisana o činjenicama i uglavnom cinična, upoznata je sa političkim dešavanjima i aktuelnim zbivanjima prije nego se pojave u novinama. Voli da se poigrava riječima, te je u stalnoj potrazi za savršenim sarkastičnim šalama ili komentarom koji će imati što više retvitova. Ulovi li nečiju pravopisnu grešku, jedva će dočekati da svima skrene pažnju na nju. Uglavnom prati televizijske serije i emisije kako bi ih direktno komentarisala na omiljenoj društvenoj mreži.

Instagram žena Najčešće je u pitanju modna zavisnica čiji je jutarnji ritual fotografisanje sopstvenog outfita u ogledalu prije izlaska iz kuće. Obožava da podijeli najrazličitije trenutke svoje svakodnevnice, kao što su nestašluci kućnog ljubimca, lijepo serviran obrok u restoranu u kojem ruča ili novi komad odjeće kupljen na sniženju. A svaka je fotografija, naravno, najprije obrađena kako bi imala željeni cool efekat.

-

Tumblr žena Serijska skupljačica različitih sadržaja koji je zanimaju, da bi ih s vremena na vrijeme ponovo objavila i obznanila čime se bavi u određenom trenutku. Voli vintage, animirane gifove, duhovite ilustracije i sve ostalo što nosi duh bezbrižnosti.

Linkedin žena Ambiciozna radoholičarka kojoj je karijera – sve. U stalnom je traganju za novim, potencijalno korisnim kontaktima i poslovnim mogućnostima. Učestvuje u grupnim diskusijama kako bi podijelila sopstvene interese i dokazala sposobnosti, obožava da obnovi online kontakte sa bivšim kolegama i poslodavcima. Na redovno ažuriranom profilu mogu da se nađu linkovi koji dokazuju njene poslovne uspjehe, saradnje i sposobnosti. (S.C)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO