spot_img

Zimski salon knjige

spot_img

Ovogodišnji tradicionalni Zimski salon knjige BOOKA 2019 počinje 4. marta uručenjem nagrade Književni plamen, istaknutom poljskom piscu i esejisiti Adamu Zagajevskom, u sali Millennium u šoping centru Mall of Montenegro, sa početkom u 19 časova. Ugledno priznanje Književni plamen utemeljili su prvi laureat, nobelovac Mario Vargas Ljosa i IK Nova knjiga.
Tokom trajanja Salona, književna djela predstaviće Gojko Božović, Vladimir Tabašević, Laslo Blašković, Siniša Jelušić će promovisati knjigu Razumjeti lutku, a posljednjeg dana biće upriličena promocija romana Još ne sviće, Marinka Vorgića. Kao gosti na književnim večerima govoriće brojni istaknuti književnici, književni kritičari i publicisti iz Crne Gore i okruženja.
Na ovogodišnjem Zimskom salonu brojni izdavači iz zemlje i regiona predstaviće svoja izdanja i izdavačku djelatnost. Među crnogorskim, to su izdavačke kuće Cid, Lego, Nova Knjiga i Unirex; iz Srbije Arhipelag, Laguna, Vulkan i Clio; iz Hrvatske Begen i Leo commerce, a iz Bosne i Hercegovine izdavačke kuće Šahinpašić i Connectum.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO