Zlatna mješavina

spot_img

Mješavina meda i kurkume poznata je i kao Zlatna mješavina. “Zlatna” je zbog snažnog pozitivnog uticaja na zdravlje, ali i zbog izgleda koji podsjeća na boju tog plemenitog metala. Kurkuma i med imaju snažna protivupalna i antikancerogena svojstva. Pomažu uništavanju mnogih vrsta bakterija koje su uzročnici bolesti te povećavaju prirodnu otpornost organizma. Kurkuma sadrži kurkumin (prirodan aktivni sastojak) koji djeluje na više od 150 različitih bolesti.

Sastojci: 1 čajna kašika narendane limunove kore, 1 čajna kašika kurkume, 100 g meda, 2 čajne kašike jabukovog sirćeta, prstohvat crnog bibera.
Priprema: U posudici pomiješajte kurkumu, sirće i biber, dodajte limunovu koru i med, te miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Prespite u staklenu čašu ili teglu i stavite u frižider.

Doziranje Dnevna doza je jedna supena kašika, a kako biste postigli najbolji rezultat – konzumirajte ujutro. Stavite u usta i pustite neka se otopi, a zatim progutajte. Pričekajte nekoliko minuta prije nego što popijete vodu ili neku drugu tečnost. Zlatna mješavina se preporučuje i onima koji boluju od hemofilije i hipertenzije zato što kurkuma smanjuje rizik od zgrušavanja krvi i reguliše krvni pritisak.

VIA alternativa-za-vas.com

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO